De 10 Fashion podcasts van 2022 die je moet gaan luisteren

Door Redactie
10 fashion podcasts van 2022

Podcasts zijn helemaal hip de laatste jaren en er is van elk onderwerp wel een podcast te vinden. Postcast zijn echter niet nieuw en komen uit de begin jaren 2000, zo ergens rond 2004. Het concept is bedacht door Adam Curry. De reden de naam podcasting draagt is niet gek. Curry’s idee kwam vooral omdat hij als hij zijn iPod gebruikte geen toegang had tot radio. Je kon er al je muziek op luisteren, maar het gesproken woord miste. Daarom maakte hij programma’s die je als MP3 op je iPod kon zetten.

Wat zijn nou de beste Fashion podcasts? Dat is lastig want dat is net zoals met kleding, smaken verschillen. Wij hebben er een groot aantal geluisterd en hebben de beste 10 fashion podcast voor jullie op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn om te luisteren. De meeste zijn wel in het Engels of in het Frans.

Dior Talks

Stap binnen in de hedendaagse Dior-geest met ‘Dior Talks’, een reeks podcasts die is gericht op het samenbrengen van zowel de mensen die direct de creatieve richting van het Huis bepalen als degenen wiens artistieke, culturele of intellectuele impact het verhaal ervan beïnvloedt.

De zesde serie, ‘Feminism’, richt zich op de vrouwen die Maria Grazia Chiuri hebben geïnspireerd, zowel professioneel als persoonlijk, en die betrokken zijn geweest bij de gedurfde samenwerkingen met het Huis die de Creative Director of Women’s collections sinds haar komst heeft georkestreerd en verdedigd in 2016. Deze podcasts bieden een stimulerende uitlaatklep voor de stemmen van deze invloedrijke en machtige figuren, die open en eerlijk praten over hun leven, hun motivaties, de uitdagingen die ze hebben overwonnen en hun hoop voor de toekomst.

De serie wordt gepresenteerd door Justine Picardie, de in Londen gevestigde journalist en biograaf.

Dressed: The History of Fashion

Met meer dan 7 miljard mensen op de wereld hebben we allemaal één ding gemeen. Elke dag kleden we ons allemaal aan. Doe mee met Dressed terwijl we de sociale en culturele geschiedenis verkennen achter het wie, wat, wanneer en waarom we dragen.

In Vogue: The 2000s

In seizoen 2 van In Vogue: The 2000s onderzoeken we hoe mode samensmolt met elk aspect van de popcultuur om een ​​wereldwijde entertainmentmotor te worden die alomtegenwoordig is in de cultuur – een impact op het wereldwijde bewustzijn als nooit tevoren. Van Nicholas Ghesquière die het slapende modehuis van Balenciaga wakker maakt, tot Vogue die de couture in Juicy Couture verwerkt, en het bespreken van Carrie Bradshaws invloed op trendy mode uit de jaren 2000 met Sarah Jessica Parker, we behandelen de iconische looks die het decennium bepaalden. Hoor hoe 9/11 leidde tot de oprichting van het CFDA Vogue Fashion Fund en het inluiden van de volgende generatie ontwerpers. 

We onderzoeken de botsende werelden van Vogue en Hollywood en leren hoe het Met Gala de Superbowl van de mode werd. We gaan achter de schermen van de meest iconische fashion shoot aller tijden, waar Annie Leibovitz en Grace Coddington de ontwerpers van het decennium transformeerden in de personages van Alice in Wonderland, en gaan zitten met de Braziliaanse Bombshell zelf, Gisele Bündchen, die een revolutie teweegbracht in het modelleren en de mode-industrie, terwijl ze razendsnel op weg zijn naar de status van internationale beroemdheid.

Gucci Podcast 

Elke aflevering van de serie bevat de stemmen die samenwerken met creatief directeur Alessandro Michele en geeft inzicht in het eclectische verhaal, de inspiratie en de visie van het Florentijnse modehuis, opgericht in 1921.

Wardrobe Crisis

WARDROBE CRISIS is een modepodcast over duurzaamheid, ethische mode en het verschil maken in de wereld. Gastvrouw Clare Press was de eerste duurzaamheidsredacteur van VOGUE en elke week interviewt ze internationale gasten over de grote problemen waarmee de mode-industrie wordt geconfronteerd. Leer hun persoonlijke verhalen kennen en maak deel uit van de verandering.

The Business of fashion podcast

The Business of Fashion heeft een wereldwijde aanhang gekregen als een essentiële dagelijkse hulpbron voor mode-creatievelingen, executives en ondernemers in meer dan 200 landen. Het wordt vaak omschreven als ‘onmisbaar’, ‘verplichte literatuur’ en ‘een verslaving’.

Blamo! | Men’s Fashion Podcast

Ontwerpers, creatieve regisseurs, acteurs, sporters: Blamo! verkent de wereld van mode met de mensen die het vormgeven.

Elke week spreekt oprichter Jeremy Kirkland met een andere gast over hun reis door hun carrière en kijk op de toekomst.​

The Glam Observer Fashion Podcast

Tips en strategieën voor een succesvolle carrière in de mode.

Unzipped Latex Fashion Podcast 

Unzipped is een interviewshow over latexmode. We gaan in gesprek met enkele van je favoriete latexmodellen over hun liefde voor latexmode en het dragen van rubber als een tweede huid. Door LatexFashionTV.

Amsterdam Fashion week Podcast

Amsterdam Fashion Week organiseert een serie podcasts met een diverse groep onderwerpen.

Door dit platform te creëren, willen we jonge professionals een dieper inzicht geven in hun werkgebied en ook de ongelooflijke talenten in de mode-industrie vieren.

Met de hulp van verschillende hosts worden de verdiepingsgesprekken gevoerd in tijdvakken van ongeveer 40 minuten.

Foto door Higor Hanschen via Unsplash

GERELATEERDE ARTIKELEN