in ,

De rocknroll look voor mannen mag weer deze zomer

rock n roll look voor mannen

“Rock n roll never dies”…waren de woorden van Måneskin na het winnen van het songfestival vorige jaar. We hadden de rockstar look al eerder verwacht maar komt deze lente nu dan toch echt door in het Nederlandse straatbeeld. Mannen mogen zich weer stoer voelen en zich een beetje rebels kleden en ook een beetje rebels gedragen

Wat geeft je nu die echte rebelse rockstar look? Wij geven je een aantal inspiraties en voorbeelden van hoe je  deze lente en zomer goed voor de dag komt op alle festivals en concerten die nu eindelijk weer door mogen gaan na de corona pandemie.

De juiste rockstar broek

Als eerste dien je een goede rockstar broek te hebben en dan hebben we het niet gelijk over een leren broek of van die foute jaren 80 glam rock leggings, maar over een lekkere stoere jeans. Kies dan wel voor een ruige zwarte jeans en deze mag natuurlijk wel een beetje skinny of slim zijn, want dat is zeker rocknroll. Gaten geeft je nog een beetje extra rocknroll

Rockstar schoenen

Hiermee kan je alle kanten op, van lekkere afgetrapte converse all stars, adidas sneakers tot oude legerkisten of dr Martens.

Bij concerten en festivals raden we aan om wat stevige schoenen aan te doen.Maar daarbuiten staan Converse all stars of Vans natuurlijk mega vet bij je rockstar look.

Rock T-shirts

Zwarte band T-shirts zijn een no-brainer, die staan altijd goed bij je rockstar look. Maar een effen zwart T-shirt kan natuurlijk ook gewoon. Ga niet altijd voor die ronde hals maar combineer ook eens in je outfit een V-hals T-shirt.

Als het wat fris is kan je natuurlijk altijd een stoere houthakkers overhemd aantrekken of om je middel dragen. Als je houthakkers overhemd aantrekt, laat deze dan wel open zodat je (band)  T-shirt zichtbaar is.

Wat ook erg vet is, is om je rockstar look te combineren met een net colbertje, ook in het zwart natuurlijk of een gilet. Dat geeft ook vaak een old school rock look.

Rockstar Jas

Hiervoor hebben we twee adviezen, als eerste de spijker jack. Die kan echt niet ontbreken in je rockstar outfit en is altijd erg rocknroll. Je kunt deze voorzien van patches maar doe het niet te overdreven. Een aantal is al goed voor je rocknroll look.

Als tweede is daar natuurlijk de leren jas. De echte rockstart draagt wel een getailleerde leren jas die eigenlijk niet dicht kan. Hoe ouder en versleten hoe beter, vaak kan je al zo’n leren jas scoren in een vintage of tweedehands kledingwinkel.

Rockstar accessoires 

Met je broek, shoenen, T-shirt en jas ben je er nog niet. Je kunt je rockstar look wat aandikken met bijvoorbeeld;

  • Ringen
  • Armbanden
  • Kettingen 
  • Een zonnebril – vaak wel een piloten bril die lekker groot is
  • Een Beanie 
  • Een baseball cap – maar dan wel achterstevoren

Zie hier ook nog wat outfits als inspiratie – laat de rockstar in je los deze zomer op alle festivals !

Dit artikel verscheen eerder op MTHRFCKR

Cover foto door Ryan Holloway

What do you think?

Written by Redactie

10 fashion podcasts van 2022

De 10 Fashion podcasts van 2022 die je moet gaan luisteren

501 is het nummer dat alles veranderde

501 is het nummer dat alles veranderde